Informatieavond uitvoering Stadsplein

In het kader van de uitvoering van het Masterplan 's-Heerenberg start op maandag 23 september a.s. de herinrichting van het Stadsplein. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Dusseldorp uit Lichtenvoorde. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind maart 2014. Bewoners en ondernemers direct gelegen aan het Stadsplein hebben op de informatieavond van maandag 16 september meer informatie ontvangen over de bereikbaarheid tijdens de uitvoering.

Het ontwerp in het kort toegelicht;
Het nieuwe Stadsplein zal uit twee delen bestaan; een verblijfsdeel en een parkeerdeel. Naast de vele terrassen op het verblijfsdeel zullen er ook diverse speelattributen op het plein geplaatst worden, zodat ouders onder het genot van een kopje koffie kunnen kijken naar hun spelende kroost. Er worden verhoogde bloembakken met zitranden geplaatst waarop men kan zitten en genieten van de omgeving. Ook komt er een waterelement dat tevens gebruikt kan worden als podium. Op mooie en bijzondere dagen kan iedereen genieten van muziek op het Stadsplein. Tijdens de werkzaamheden zal de markt tijdelijk verplaatst worden naar De Bleek, daarna is de weekmarkt weer op het Stadsplein.
Op het Stadsplein komen straks 26 parkeerplaatsen. Automobilisten kunnen hun auto parkeren in de met blauw gemarkeerde parkeervakken (blauwe zone).  De parkeerplekken op het Stadsplein zijn omzoomd door hagen met bomen zodat het groene karakter van het plein gewaarborgd blijft.

Voor het hele Stadsplein is een verlichtingsplan opgesteld. De sfeerverlichting zorgt ervoor dat het ook in de avonduren prettig is om op het plein te verblijven. Het ontwerp van het gehele centrum en dus ook van het Stadsplein is gemaakt door Okra Landschapsarchitecten uit Utrecht.

Bekijk de presentatie van maandag 16 september


< Terug naar het nieuwsoverzicht