Stadspark Gouden Handen open

Dinsdag 2 juli a.s. om 15.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het Stadspark Gouden Handen in 's-Heerenberg door wethouders Frank Wissink en Tanja Loeff-Hageman. De herinrichting van het stadspark moet de oorspronkelijke sterke relatie tussen het park en het voormalige kloostergebouw Gouden Handen opnieuw bewerkstelligen.

Kloostertuin
Het stadspark is van oudsher altijd zeer sterk verbonden geweest met het voormalige kloostergebouw. Het park vormde toen een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in het klooster. In het park kon je destijds alle functies terugvinden die verbonden waren aan het kloosterleven: afsluiting door een hoge muur, zelfvoorziening door moes- en kruidentuinen, bezinning in de vorm van de kruisweg met de veertien staties, het hiernamaals door de kapel en recreatie in de vorm van een arboretum, siertuinen en open velden.

Herinrichting stadspark
Het nieuwe ontwerp van het stadspark geeft op een moderne manier invulling aan deze thema's. De kruisweg is in ere hersteld en de staties zijn gerenoveerd. In het park zijn een vijver en een boomgaard gekomen.  Het park is nu vooral een plek geworden voor jong en oud. De inwoners van de gemeente hebben met het nieuwe stadspark weer een plek om te verblijven, te genieten en te bewegen.


< Terug naar het nieuwsoverzicht